Fără categorie

De ce nu mi se incalzesc radiatoarele?

Pe masura ce vremea rece se apropie, a avea calorifere care nu se incalzesc poate deveni o mare problema. Ultimul lucru pe care il doriti este o casa rece in mijlocul iernii, asa ca atunci cand caloriferele nu se incalzesc, ce ar trebui sa faceti?

Din fericire, exista cativa pasi simpli pe care ii puteti lua pentru a ajunge la radacina problemei si pentru ca caloriferele sa va incalzeasca casa cat mai curand posibil.

De cele mai multe ori, problemele cu radiatorul sunt cauzate de o problema simpla care se rezolva cu usurinta. Asa ca aruncati o privire la acest articol si urmati pasii pentru a va face casa placuta si calda in cel mai scurt timp.

  1. Verificati daca exista probleme cu centrala termica

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa verificati daca exista probleme mai mari si mai grave cu sistemul dumneavoastra de incalzire central. Aceasta inseamna sa va asigurati ca sistemul dumneavoastra de incalzire centrala functioneaza correct si nu are erori. Daca doar unul sau cateva calorifere nu se incalzesc, acesta ar putea fi un semn al unei probleme mai mari. De asemenea, ar trebui sa verificati pentru a vedea daca ceva pare neobisnuit la sistemul dvs. de incalzire centrala. Face un zgomot ciudat? Nu da apa calda? Daca constatati aceste aspecte, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa apelati un inginer profesionist si sa-i cereti sa arunce o privire la sistemul dvs. de incalzire central.

  1. Verificati daca radiatoarele sunt aerisite

Daca doar unul (sau cateva) radiatoare nu se incalzesc, cel mai frecvent motiv pentru aceasta este neaerisirea lor.

Daca tocmai ati repornit incalzirea dupa vara, aerul poate ramane prins in caloriferele dvs., facandu-le sa fie calde in partea de jos, dar reci in partea de sus. Pur si simplu folositi cheia radiatorului pentru a desuruba putin surubul de aerisire, doar pana cand auziti un suierat. Odata ce suieratul se stinge si apa incepe sa iasa din calorifer, inchideti aerisitorul. Radiatorul dvs. ar trebui sa fie cald in curand.

  1. Ultimul radiator nu se incalzeste

In cazul circuitelor mai lungi este posibil sa observati ca ultimul calorifer din circuit nu se incalzeste. Aceasta poate sa fie o problema de echilibrare a circuitului dvs. de incalzire. Incercati sa mai inchideti cateva robinete la radiatoarele mai apropiate de centrala termica si sa ii deschideti la maxim la radiatorul cu problema. Acest lucru ar trebui sa duca la echilibrarea instalatiei si la rezolvarea problemei.

  1. Verificati robinetii tur-retur ai radiatorului

Daca aerul prins in calorifere nu este problema sau intregul radiator este rece, nu doar partea superioara, urmatorul pas este sa va verificati robinetii radiatorului. Asigurati-va ca robinetii radiatorului sunt deschisi, iar daca aveti un robinet termostatat (unul care va permite sa setati temperatura si sa o regleze automat), asigurati-va ca radiatorul este pornit.

Robinetii termostatati se pot bloca facand radiatorul sa nu mai functioneze. Daca credeti ca acesta ar putea fi cazul, inlocuiti robinetul cu unul nou, daca este necesar.

  1. Aflati daca sistemul dvs. are nevoie de o spalare chimica

Daca niciuna dintre aceste probleme nu pare sa se potriveasca cu problema dvs. la radiator, este posibil sa aveti nevoie de un serviciu de curatare chimica. Acesta este procesul de indepartare a namolului si a resturilor care pot ramane blocate in sistemul dvs. de incalzire centrala in timp, ceea ce face ca acesta sa nu functioneze corespunzator.

Un semn evident ca este posibil sa aveti nevoie de spalare chimica este sa aveti radiatoare calde in partea de sus, dar nu in partea de jos, deoarece namolul din partea de jos a caloriferelor poate impiedica aceasta zona sa fie incalzita corespunzator.

  1. Obtineti ajutorul unui inginer profesionist in instalatii termice

Daca inca nu sunteti sigur de cauza pentru care caloriferele dvs. nu se incalzesc, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa apelati un inginer profesionist. Oricare ar fi problema, ei vor putea diagnostica corect si remedia problema.